Welkom bij Empulse


Importeur PMT-100

Empulse is de importeur Benelux van de PMT-100. De PMT-100 is een apparaat voor de medische toepassing van PEMF-therapie. De afkorting PEMF staat voor Pulsed Electro Magnetic Field. De PMT-100 is een zogenoemd 'high power' PEMF-apparaat. Dit betekent dat het een zeer sterk pulserend elektromagnetische veld genereert, met een fluxdichtheid tot een maximum van 1,92 Tesla (= 19.200 Gauss). Ter vergelijking: een MRI-scan genereert elektromagnetische velden van 1 tot 6 Tesla.

PEMF-therapie is in vele landen goedgekeurd voor medische toepassingen. In de Verenigde Staten is de therapie toegelaten voor voor 'non-union bone fractures', incontinentie, spierstimulatie en de behandeling van ernstige depressie en angststoornissen.

De PMT-100 wordt sinds enkele jaren in de Verenigde Staten gebruikt in medische praktijken. Sinds vorig jaar ook in Engeland en Duitsland. Vanaf januari 2013 is de PMT-100 beschikbaar voor artsen en natuurgeneeskundig therapeuten in de Benelux.

Werking PEMF-therapie

Bij (chronische) ziekte verliezen cellen energie waardoor het voltage van de cellen vermindert naar 40-50mV en soms zelfs naar 20mV (bij kanker). Een verlaagd celvoltage heeft een negatief effect op het celmetabolisme. PEMF-therapie induceert energieopbouw binnen de lichaamscellen naar een gezond niveau van 70-100mV. Het celwandpotentiaal wordt vergroot waardoor de opname van voedingsstoffen verbetert en de afvoer van afvalstoffen uit de cel wordt gestimuleerd. De zuurstofopname wordt bevorderd en het celmilieu gealkaliseerd.

Toepassingen PEMF-therapie

De vele positieve effecten van PEMF-therapie zijn in meer dan 2.000 klinische studies aangetoond (zie ook Wetenschap). PEMF-therapie vermindert pijn als gevolg van trauma door ongelukken, sportblessures, operaties en brandwonden. Ook verlicht het pijnklachten als gevolg van chronische en degeneratieve ziektes. PEMF-therapie heeft een complementaire werking op vele verschillende niveaus, waaronder mechanische, chemische, elektrische en hormonale processen binnen de lichaamscellen.

PEMF-therapie wordt ingezet binnen de:

  • Complementaire geneeskunde
  • (Top)sport
  • Fysiotherapie
  • Veterinaire geneeskunde

  • In 1995 hebben Sisken and Walker de wetenschappelijke resultaten van PEMF-therapie bij beschadiging van zachte weefsels samengevat in een studie. Zij vonden geen schadelijke effecten en rapporteerden een brede positieve werking.

    Disclaimer
    Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies, en mag niet als zodanig worden behandeld.